Robuust en onderhoudsvrij:
 
 
 
2 systemen in het ALTEZ-concept:
 
Systeem 1: staalconstructie aan de buitenzijde:
Net als bij de drukvaste bewaarplaatsen worden de gegalvaniseerde kolommen van de staalkonstruktie geplaatst aan de buitenzijde van het gebouw, door deze structuur wordt in het gebouw een vlakke wand verkregen, welke grote voordelen biedt t.b.v. het gemakkelijk en snel kunnen in- en uitschuren van het produkt en het reinigen van de bewaarcellen. Specifiek voor de kistenbewaring heeft een vlakke gladde wand ook voordelen:  door een vlakke wand worden luchtstromen bij langsventilatie en mechanische koeling niet gehinderd door de stalen profielen.  Aan de binnenzijde van deze staalstrucuur worden de eigen geproduceerde en geisoleerde grootwandbetonpanelen geplaatst. Deze wand-elementen zijn voor een kistenbewarng niet drukvast berekend, hierdoor is het mogelijk om in de wand-elementen een dikkere isolatie te plaatsen, welke meestal noodzakelijk is vanwege toepassing van mechanische koeling en bewaring van produkten met lagere temperaturen.  De wand-elementen zijn opgebouwd als een sandwichpaneel bestaande uit beton-isolatie-beton zonder koudebruggen. De verbinding van het betonnen binnen en buitenblad vindt plaats d.m.v. speciale kunststof afstandhouders (een gepatenteerd systeem van LG-Products). De elementen hebben een dikte van 24cm met 10cm PUR-isolatie ofwel een dikte 28cm met 12cm PUR-isolatie. De buitenzijde kan gekozen worden uit verschillende uitzichten: gladde beton, silex-beton in diverse kleuren ofwel een uitvoering met handvorm steenstrips in een steen- en voegkleur naar keuze. De binnenzijde bestaat uit mechanisch afgestreken beton. Met speciale verbindingen worden ook de hoeken van het gebouw volledig koudebrugloos afgewerkt. De combinatie van een goede isolatie en de massa van het beton met zeer goede accumulerende eigenschappen zorgen voor een ideaal binnenklimaat voor een lange bewaring van de produkten.
 
De dak constructie wordt uitgevoerd met houten gordingen tussen de stalen dakliggers. Deze gordingen zijn gedrenkt tegen schimmels en houtworm. Op de gordingen worden golfplaten gemonteerd. Onder de gordingen wordt de isolatie bevestigd bestaande uit een polyurethaan-plaat voorzien van een kraft-aluminiumfolie aan beide zijden, welke aan de onderzijde wordt afgewerkt met pvc-stoeltjesprofielen. Tussen de gordingen, de isolatie en de golfplaten wordt met een natuurlijke ventilatie stroom condensatie voorkomen en door de zon opgewarmde lucht afgevoerd alvorens deze in de isolatie binnen dringt. Hierdoor wordt  verhoging van de binnentemperatuur en de opwarming van het produkt  voorkomen, wat met name in natuurlijk geventileerde bewaarplaatsen een probleem kan zijn bij een lange bewaring. De meeste daken in Nederland zijn  uitgevoerd met donker grijze of antraciet zwarte golfplaten of stalen sandwichpanelen die juist extra warmte van de zon aantrekken, vasthouden en doorgeven aan de onderliggende constructie.  Bij stalen sandwichpanelen wordt deze warmte dan ook direct doorgegeven aan de isolatie (staal is een zeer goede geleider), terwijl de luchtbuffer bij onze constructie deze warmte juist afvoert alvorens deze in de construcie door dringt. Extra ventilatie draaiuren of extra koeling om de gewenste produkt-temperatuur terug te verkrijgen of te behouden kan hiermee worden voorkomen. Doordat de isolatie aan de onderzijde van de gordingen wordt bevestigd heeft een extra voordeel bij kistenbewaring doordat ook hier de luchtstromen bij langsventilatie en mechanische koeling niet gehinderd door de stalen dakprofielen en gordingen. 
 
Eventuele scheidingswanden in het gebouw kunnen naar keuze wordt uitgevoerd in  stalen sandwichpanelen, vol beton 15cm dik (ongeisoleerd) of de geisoleerde "sandwich"-betonpanelen. 
 
 
kistenbewaring dhr. Toine van Tiggelen in Kruisland buitenwanden uitgevoerd in beton 24cm - 10cm PU
 
 
 
 
Systeem 2: staalconstructie aan de binnenzijde:
In dit concept  worden de kolommen van de staalkonstruktie geplaatst aan de binnenzijde van het gebouw, door deze structuur wordt aan de buitenzijde van het gebouw een vlakke wand verkregen, welke meestal om esthetische redenen wordt toegepast b.v. met wand-elementen voorzien van steenstrips of silex-panelen. Aan de buitenzijde van de staalstrucuur worden de eigen geproduceerde en geisoleerde grootwandbetonpanelen geplaatst. Deze wand-elementen zijn voor een kistenbewarng niet drukvast berekend, hierdoor is het mogelijk om in de wand-elementen een dikkere isolatie te plaatsen, welke meestal noodzakelijk is vanwege toepassing van mechanische koeling en bewaring van produkten met lagere temperaturen.  De wand-elementen zijn opgebouwd als een sandwichpaneel bestaande uit beton-isolatie-beton zonder koudebruggen. De verbinding van het betonnen binnen en buitenblad vindt plaats d.m.v. speciale kunststof afstandhouders (een gepatenteerd systeem van LG-Products). De elementen hebben een dikte van 24cm met 10cm PUR-isolatie ofwel een dikte 28cm met 12cm PUR-isolatie. De buitenzijde kan gekozen worden uit verschillende uitzichten: gladde beton, silex-beton in diverse kleuren ofwel een uitvoering met handvorm steenstrips in een steen- en voegkleur naar keuze. De binnenzijde bestaat uit mechanisch afgestreken beton. Met speciale verbindingen worden ook de hoeken van het gebouw volledig koudebrugloos afgewerkt. De combinatie van een goede isolatie en de massa van het beton met zeer goede accumulerende eigenschappen zorgen voor een ideaal binnenklimaat voor een lange bewaring van de produkten.
 
De dak constructie wordt in dit concept meestal uitgevoerd met stalen sandwichpanelen (10 of 12 cm PUR-isolatie), geplaatst op metalen gegalvaniseerde gordingen ofwel geplaatst op houten (geschaafde) gordingen. Eventueel kan het ook mogelijk zijn om  houten gordingen te plaatsen tussen de stalen dakliggers. Deze gordingen zijn gedrenkt tegen schimmels en houtworm. Boven op de gordingen wordt een  isolatie bevestigd bestaande uit een polyurethaan-plaat voorzien van een kraft-aluminiumfolie aan beide zijden, welke aan de onderzijde wordt afgewerkt met pvc-stoeltjesprofielen. Direct  op de isolatie worden dan  de golfplaten gemonteerd. Een nadeel van dit systeem is dat er maximaal een isolatie-dikte van 8cm toegepast kan worden. Een dikkere isolatie is theoretisch mogelijk, maar vergroot het gevaar van afschuiven van de golfplaten (i.v.m. de lengte van de bevestigingsbouten).  
 
Eventuele scheidingswanden in het gebouw kunnen ook hier naar keuze wordt uitgevoerd in  stalen sandwichpanelen, vol beton 15cm dik (ongeisoleerd) of de geisoleerde "sandwich"-betonpanelen. 
 
 
 
kistenbewaring mts. Koenraadt in Dinteloord voor biologische aardappelen, uien en knolselder buitenwanden met steenstrips NEO-Barok licht grijs gevoegd 24cm + 10cm PU & sandwichpanelen met dakpanprofiel
 
 
binnenaanzicht: 
 
 
 
 
Dhr. Van der Heijden in Kruisland Beton 24cm 10PU met steenstrips GOYA grijs gevoegd & Eternit golfplaten 8cm PU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kistenbewaring bij fam. Van der Eijk in Swifterbant 
1 bewaarcel met een droogwand in beton + 1 bewaarcel uitgevoerd met zuigventilatie voorzien van een drukwand in beton
 
 
uitgevoerd met een goede toegang tot de drukkamer:
 
 
 
droogwand volledig in beton :
 
 
 
drukkamer & platforms volledig in beton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
project: fam. Geluk in Tholen